Aptuveni 1 litrs saldējuma
Mellenes mazliet saspaida ar 1 ēdk. cukura un citrona sulu.
Uzvāra pienu un krējumu kopā ar pusi no cukura. Atlikušo cukuru saputo ar olu dzeltenumiem, līdz masa kļūst gaiša un bieza. Lej uzvārtīto pienu olās, nepārtraukti maisot. Tad lej visu atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns karsē, līdz masa viegli sabiezē. Nekādā gadījumā neuzvāra! Biezo mērci kārtīgi atdzesē.
Lej masu tam paredzētajā traukā un viegli iejauc tajā mellenes. Liek saldējumu vismaz uz 3 stundām saldētavā un ik pa 20-30 minūtēm to kārtīgi samaisa, lai neveidojas lieli ledus kristāli. Kad saldējums viscaur sacietējis, tas ir gatavs. Dekorēšanai pasniedzot var izmantot riekstus vai kausētu šokolādi.
Saldējumu var arī saliet tukšos jogurta trauciņos, iestiprināt tajos koka irbuli vai karoti un vienkārši sasaldēt. Kad saldējums sasalis, jogurta trauciņu ar šķērēm atgriež vaļā un noņem. Tādā gadījumā saldējums nebūs tik krēmīgs, toties ērti turams rokās.
Lai labi garšo!
Mellenes mazliet saspaida ar 1 ēdk. cukura un citrona sulu.
Uzvāra pienu un krējumu kopā ar pusi no cukura. Atlikušo cukuru saputo ar olu dzeltenumiem, līdz masa kļūst gaiša un bieza. Lej uzvārtīto pienu olās, nepārtraukti maisot. Tad lej visu atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns karsē, līdz masa viegli sabiezē. Nekādā gadījumā neuzvāra! Biezo mērci kārtīgi atdzesē.
Lej masu tam paredzētajā traukā un viegli iejauc tajā mellenes. Liek saldējumu vismaz uz 3 stundām saldētavā un ik pa 20-30 minūtēm to kārtīgi samaisa, lai neveidojas lieli ledus kristāli. Kad saldējums viscaur sacietējis, tas ir gatavs. Dekorēšanai pasniedzot var izmantot riekstus vai kausētu šokolādi.
Saldējumu var arī saliet tukšos jogurta trauciņos, iestiprināt tajos koka irbuli vai karoti un vienkārši sasaldēt. Kad saldējums sasalis, jogurta trauciņu ar šķērēm atgriež vaļā un noņem. Tādā gadījumā saldējums nebūs tik krēmīgs, toties ērti turams rokās.
Lai labi garšo!