6-8 PORCIJĀM
Pagatavošana
1. Katliņā lej medu un uz lēnas uguns to karsē līdz 118 °C temperatūrai. Vēlams būt precīzam, tādēļ iesaku izmantot speciālu termometru, lai medus nepiedeg.
2. Kamēr medus karsējas, bļodā sakuļ olu dzeltenumus. Tikai mazliet, tā, lai tie ir vienā masā.
3. Pareizā temperatūrā uzkarsēto medu lej pāri olu dzeltenumiem un ar mikseri puto, līdz masa ir pilnībā atdzisusi.
4. Kad olu un medus masa ir atdzisusi un saputota (gaiša un vijīga), atsevišķā bļodā stingrās putās saputo saldo krējumu, ko lēnām iemaisa medus masā.
5. Parfē masu lej trauciņos vai mazās glāzītēs un liek saldētavā vismaz uz 3 stundām. Pasniedz aukstu.
6. Pagatavo riekstus cukurā. Katliņā ber cukuru un uz ļoti lēnas uguns ļauj, lai tas pilnībā izkūst.
7. Uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, izber riekstus. Kad cukurs izkusis, to pārlej pāri riekstiem (cukurs ir ļoti karsts!!!) un ļauj, lai visa masa sacietē. Ja vēlaties taisīt tādus kā cukurgailīšus, tad cukura masā ieliek arī kociņus.
Pagatavošana
1. Katliņā lej medu un uz lēnas uguns to karsē līdz 118 °C temperatūrai. Vēlams būt precīzam, tādēļ iesaku izmantot speciālu termometru, lai medus nepiedeg.
2. Kamēr medus karsējas, bļodā sakuļ olu dzeltenumus. Tikai mazliet, tā, lai tie ir vienā masā.
3. Pareizā temperatūrā uzkarsēto medu lej pāri olu dzeltenumiem un ar mikseri puto, līdz masa ir pilnībā atdzisusi.
4. Kad olu un medus masa ir atdzisusi un saputota (gaiša un vijīga), atsevišķā bļodā stingrās putās saputo saldo krējumu, ko lēnām iemaisa medus masā.
5. Parfē masu lej trauciņos vai mazās glāzītēs un liek saldētavā vismaz uz 3 stundām. Pasniedz aukstu.
6. Pagatavo riekstus cukurā. Katliņā ber cukuru un uz ļoti lēnas uguns ļauj, lai tas pilnībā izkūst.
7. Uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, izber riekstus. Kad cukurs izkusis, to pārlej pāri riekstiem (cukurs ir ļoti karsts!!!) un ļauj, lai visa masa sacietē. Ja vēlaties taisīt tādus kā cukurgailīšus, tad cukura masā ieliek arī kociņus.