16 gabali
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz +180ºC. Mafinu pannā ieklāj papīra groziņus. Liek bļodā miltus, cepamo pulveri, sodu, cukuru un vaniļas cukuru; visu rūpīgi samaisa.
Atsevišķi sakuļ olas, tām pievieno sviestu un kefīru. To visu līdz ar šokolādes skaidiņām iejauc miltu maisījumā. Tiklīdz izveidojas mīkla, maisīšanu pārtrauc. Ja mīkla kunkuļaina, tas nekas, tā tam jābūt. Par daudz samīcīti mafini izcepti būs pacieti.
Mīklu liek sagatavotajās formiņās, piepildot papīriņus par 2/3, lai tai ir kur pacelties. Cep 15-20 minūtes – līdz mafini zeltainbrūni un uzpūtušies.
Šokolādes vietā mafiniem var pievienot žāvētus augļus, rozīnes, riekstus, magones, ogas, konfektes „Gotiņa” vai jebko citu, kas garšo.
Lai labi garšo!
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz +180ºC. Mafinu pannā ieklāj papīra groziņus. Liek bļodā miltus, cepamo pulveri, sodu, cukuru un vaniļas cukuru; visu rūpīgi samaisa.
Atsevišķi sakuļ olas, tām pievieno sviestu un kefīru. To visu līdz ar šokolādes skaidiņām iejauc miltu maisījumā. Tiklīdz izveidojas mīkla, maisīšanu pārtrauc. Ja mīkla kunkuļaina, tas nekas, tā tam jābūt. Par daudz samīcīti mafini izcepti būs pacieti.
Mīklu liek sagatavotajās formiņās, piepildot papīriņus par 2/3, lai tai ir kur pacelties. Cep 15-20 minūtes – līdz mafini zeltainbrūni un uzpūtušies.
Šokolādes vietā mafiniem var pievienot žāvētus augļus, rozīnes, riekstus, magones, ogas, konfektes „Gotiņa” vai jebko citu, kas garšo.
Lai labi garšo!