4 personām
Ievārījumam:
700 g tumšo plūmju
350 g ievārījuma cukura
1 kanēļa mizas standziņa
2 ēdk. konjaka
Franču grauzdiņiem:
3 olas
75 ml saldā krējuma
8 baltmaizes šķēles
2 ēdk. sviesta
Pagatavošana
Plūmēm izņem kauliņus un liek katlā. Pievieno cukuru un kanēli. Uz lēnas uguns uzvāra un turpina vārīt, līdz plūmes pajukušas un līdz vidum sacukurojušās. Pievieno konjaku, samaisa un ņem nost no uguns. Salej burciņā vai bļodā.
Olas sakuļ ar krējumu un apviļā tajās maizes šķēles. Uz pannas izkausē sviestu un mērenā karstumā apcep maizes šķēles no abām pusēm viegli brūnganas. Pasniedz karstas ar ievārījumu, medu vai cukuru.
Lai labi garšo!
Ievārījumam:
700 g tumšo plūmju
350 g ievārījuma cukura
1 kanēļa mizas standziņa
2 ēdk. konjaka
Franču grauzdiņiem:
3 olas
75 ml saldā krējuma
8 baltmaizes šķēles
2 ēdk. sviesta
Pagatavošana
Plūmēm izņem kauliņus un liek katlā. Pievieno cukuru un kanēli. Uz lēnas uguns uzvāra un turpina vārīt, līdz plūmes pajukušas un līdz vidum sacukurojušās. Pievieno konjaku, samaisa un ņem nost no uguns. Salej burciņā vai bļodā.
Olas sakuļ ar krējumu un apviļā tajās maizes šķēles. Uz pannas izkausē sviestu un mērenā karstumā apcep maizes šķēles no abām pusēm viegli brūnganas. Pasniedz karstas ar ievārījumu, medu vai cukuru.
Lai labi garšo!