Sagriežama 8-12 gabaliņos
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz +200°C. Apaļo formu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
Smilšu mīklā iemīca cepamo pulveri. Tas dos mīklai irdenumu. Mīklu izrullē un ieklāj formā, veidojot uz augšu maliņu, rūpīgi piespiežot stūrīšus un raugoties, lai nebūtu plaisu. Mīklu liek cepeškrāsnī uz cep 10 minūtes, līdz mīklas virspuse sākusi viegli brūnēt. Formu no krāsns izņem.
Kamēr pamatne cepas, pagatavo biezpiena masu. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, vaniļas cukuru un kanēli. Iemaisa biezpienu, pamatīgi izspaidot kunkuļus, ja tādi rodas. Ja ir laiks un patikšana, biezpienu pirms tam var izberzt caur sietu.
Biezpiena masu lej uz pusceptās pamatnes līdz pašām malām. Cep 30-35 minūtes – līdz biezpiena masa sarecējusi un virspusīte krāsojas zeltaina. Gabalos sagriezt būs vieglāk, kad maizīte atdzisīs.
Lai labi garšo!
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz +200°C. Apaļo formu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
Smilšu mīklā iemīca cepamo pulveri. Tas dos mīklai irdenumu. Mīklu izrullē un ieklāj formā, veidojot uz augšu maliņu, rūpīgi piespiežot stūrīšus un raugoties, lai nebūtu plaisu. Mīklu liek cepeškrāsnī uz cep 10 minūtes, līdz mīklas virspuse sākusi viegli brūnēt. Formu no krāsns izņem.
Kamēr pamatne cepas, pagatavo biezpiena masu. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, vaniļas cukuru un kanēli. Iemaisa biezpienu, pamatīgi izspaidot kunkuļus, ja tādi rodas. Ja ir laiks un patikšana, biezpienu pirms tam var izberzt caur sietu.
Biezpiena masu lej uz pusceptās pamatnes līdz pašām malām. Cep 30-35 minūtes – līdz biezpiena masa sarecējusi un virspusīte krāsojas zeltaina. Gabalos sagriezt būs vieglāk, kad maizīte atdzisīs.
Lai labi garšo!