Baltmaizes pudiņš

40 min
Izprintēt
  1 vērtējums
Sastāvdaļas:
  • Piens 300 ml
  • Olu dzeltenumi 6 gab.
  • Cukurs 1 ēdk.
  • Baltmaizes šķēles 12 gab.
  • Sviests 50 g
  • Žāvētas melnas plūmes 100 g
  • Salds krējums 300 ml
Dalīties
Novērtēt
6-8 personām

Pagatavošana
Mazā katliņā uzvāra pienu kopā ar saldo krējumu. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru.  Nepārtraucot putošanu, lej olās piena-krējuma maisījumu. Noliek malā.
Apsmērē katru maizes šķēli ar sviestu ļoti plānā kārtiņā. Pārgriež šķēles pa diagonāli uz pusēm. Ietauko karstumizturīgu trauku. Liek traukā kārtu maizes, pievieno pa plūmei, tad atkal maizi, līdz tā visa ir izmantota.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz +160ºC. Pārlej maizi ar sagatavoto olu krēmu. Pudiņu liek krāsnī uz  20-25 minūtēm, līdz krēms viegli sarecējis un virspusīte skaisti zeltaina.

Lai labi garšo!