Apgāztā rabarberu kūka

50 min
Izprintēt
  4 vērtējumi
Sastāvdaļas:
  • Rabarberi 300 g
  • Sviests 200 g
  • Cukurs 250 g
  • Citrona miziņa 1/2 tējk.
  • Olas 2 gab.
  • Milti 150 g
  • Cepamais pulveris 2 tējk.
  • Piens 50 ml
  • Ūdens 2 ēdk.
  • Kanēlis šķipsna
Dalīties
Novērtēt
Sagriežama 12 gabaliņos

Sastāvdaļas:
300 g rabarberu
150 g mīksta sviesta + nedaudz formas izsmērēšanai
150g cukura
½ tējk. smalki rīvētas citrona miziņas
2 olas
150 g miltu + nedaudz formas sagatavošanai
2 tējk. cepamā pulvera
50 ml piena

Sīrupam:
50 g sviesta
100 g cukura
2 ēdk. ūdens
šķipsna kanēļa

Pagatavošana
Sagatavo gareno kēksa cepamo formu (8 x 25 cm). Ieziež to ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
Visas sīrupam paredzētās sastāvdaļas liek mazā katliņā un vāra 3 minūtes. Sīrupu lej sagatavotajā formā. Rabarberus nomizo un sagriež 8 cm garos posmos, ko kārto citu pie cita formā uz sīrupa.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz +180ºC. Sviestu saputo ar cukuru un citrona miziņu. Pa vienai ieputo olas. Iemaisa miltus kopā ar cepamo pulveri un beigās pievieno pienu. Liek mīklu uz rabarberiem, nedaudz izlīdzina un cep krāsnī apmēram 30 minūtes.
Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – iedurtam kūkā, tam jānāk ārā sausam, bez pielipušas mīklas. Ar nazi atdala kūku no formas un izgāž uz šķīvja. Jāuzmanās, lai neaplietos ar sīrupu, kas ir formas apakšā. Var pasniegt ar saldējumu vai putukrējumu. 

Lai labi garšo!