Šajā nedēļā, gatavojoties Latvijas dzimšanas dienai, ir svarīgi radīt īpašu svētku atmosfēru, taču tas nenozīmē, ka jāiztērē lieli līdzekļi vai jāvelta daudz laika ēdienu sagatavošanai. Lai svētku galda sagatavošanu padarītu vienkāršāku un pieejamāku, “Maxima Latvija” sadarbībā ar ēdiena blogeri @Jushkapadruska piedāvā trīs kārtu vakariņu receptes, kuras iespējams pagatavot līdz 15 eiro.
"Man vienmēr ir svarīgi, lai ēdiena gatavošana būtu gan vienkārša, gan pieejama, bet rezultāts – patiesi gards. Šīs receptes ir lielisks piemērs tam, kā vien no pāris sastāvdaļām, kas ir populāras ikviena Latvijas iedzīvotāja vidū, iespējams pagatavot gardu un bagātīgu maltīti. Turklāt šobrīd “Maxima” veikalos uz Valsts svētku laiku gan receptēs minētie produkti, gan citi iemīļoti vietējo ražotāju gardumi, pieejami pa īpaši izdevīgām cenām, lai svētkos galds klātos visās mājās," stāsta ēdiena blogere jeb interneta vidē dēvētā Jushkapadrushka.
Pamatēdiens:
Sastāvdaļas:
1 kg cāļa stilbi bez locītavām
400 g mizoti konservēti tomāti
600 ml ūdens
3 paciņas rīsu
2 sīpoli
4 daiviņas ķiploka
1-2 ēdamkarotes saldkrējuma sviesta
Sāls
Garšvielas pēc savas gaumes
Pagatavošanas gaita:
1. Sviestā liek cepties cāļa stilbus, apber tos ar sāli un apcep no abām pusēm līdz tie ir brūni;
2. Kad cāļa stilbi ir brūni, tos noliek malā uz šķīvja;
3. Tajā pašā pannā liek cepties smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus;
4. Kad tie ir izcepušies, pannā pievieno konservētus tomātus, garšvielas pēc gaumes, ūdeni, rīsus un jau apceptos cāļa stilbus;
5. Visu uz mazas uguns ar vāku vāra 20 minūtes.
Uzkoda:
Sastāvdaļas:
300 g karsti kūpināts vistas giross
½ paciņas majonēze
Neliela kāposta galviņa
Sāls un pipari
Pagatavošanas gaita:
1. Smalki sagriež kāpostu un vistas griosu;
2. Sastāvdaļas kopā ieliek vienā bļodā;
3. Pievieno klāt majonēzi, sāli, piparus un visu samaisa.
Deserts:
Sastāvdaļas:
450 g svētku kūkas maisījums
200 g lielogu dzērvenes
Puse no apelsīna
Pagatavošanas gaita:
1. Svētku kūkas maisījumu sagatavo pēc instrukcijām uz iepakojuma;
2. Masai pievieno klāt sagrieztas dzērvenes;
3. Cepamformu iesmērē ar sviestu un tajā ieliek iekšā sagatavoto masu;
4. Masu ieliek cepeškrāsnī un cep vismaz 30 minūtes. Pirms kūku ņem ārā atdzesēt var pārbaudīt vai kūka ir izcepusies tajā iedurot zobu bakstāmo kociņu. Ja uz kociņa nav palikusi mīkla – tā ir gatava;
5. Dekorē ar pūdercukuru un apelsīnu.
Ieteikums: Pāri palikušās dzērvenes un apelsīnus var pielikt klāt ūdenim karafē.
Informācija medijiem
Liene Dupate-Ugule
“Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja