Tomātu krēmzupa

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

2 kg tomāti
300 g saldais krējums
300 g sīpoli
5 g timiāns
5 g lauru lapas
60 g brūnais cukurs
50 g baltvīna etiķis
10 g sāls
3 g pipari
20 g olīveļļa cepšanai
10 g baziliks

Tomātu krēmzupa

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Tomātus un sīpolus sagriež šķēlēs.
2
Sakarsētā katlā liek cepties sīpolus, pievieno sāli un cep līdz tie kļūst mīksti.
3
Pievieno tomātus, un sautē 10 minūtes.
4
Pievieno timiānu, lauru lapas, baltvīna etiķi un brūno cukuru, sautē vēl 10 minūtes.
5
Pievieno saldo krējumu un uzvāra. Izņem timiānu un lauru lapas, liek blenderī un blendē, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
6
Pasniedz ar baziliku.