Rīsu nūdeļu un tofu salāti ar zemesriekstu mērci

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g tofu
125 g rīsu nūdeles
60 g burkāni
100 g kāposti
150 g svaigi gurķi
120 g paprikas
120 g terijaki mērce
75 g zemesriekstu sviests
50 g ūdens
6 g laims
10 g svaigi lociņi
20 g sezama sēkliņas
500 g karsts ūdens

Rīsu nūdeļu un tofu salāti ar zemesriekstu mērci

Kopējais
laiks
10 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
5 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Tofu var aizstāt ar jebkādu citu proteīnu avotu, piemēram, vistas fileju.
1
Bļodā aplej rīsu nūdeles ar vārošu ūdeni un noliek malā.
2
Terijaki marinādi sadala pa 2 trauciņiem.
3
Tofu sagriež mazos 2 x 2 cm kubiņos un iemaisa vienā no terijaki mērces trauciņiem.
4
Otrā trauciņā pie terijaki mērces pievieno zemesriekstu sviestu un ūdeni, samaisa, līdz veidojas viendabīga mērce.
5
Uzkarsē pannu, un cep tofu gabaliņus no visām pusēm 5 minūtes.
6
Nokāš rīsu nūdeles.
7
Uz šķīvja vai bļodā kārto nūdeles, sagrieztos dārzeņus un tofu. Pāri pārlej zemesriekstu mērci.