Mini rudzu tartītes ar vārīto krēmu
Kopējais
laiks
1 h 35 min
Pagatavošana
Tartītes var pasniegt ar dažādām ogām, ideāli piestāvēs skābās dzērvenes un brūklenes.
1
Sajauc rudzu un kviešu miltus ar cukuru, sāli un sviestu, pievieno auksto ūdeni un samīca mīklā.
2
Mīklu liek starp divām cepamā papīra loksnēm un izrullē.
3
Liek ledusskapī uz 30 minūtēm, lai sastingst.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
5
No mīklas izspiež aplīšus un iespiež kēksiņu formā, lai būtu noklāta gan apakša, gan maliņas.
6
Katrā groziņā ieloka foliju un ieber nevārītus graudaugus vai pupas svaram.
8
Izņem foliju ar graudaugiem un cep vēl 15 minūtes.
9
Tikmēr katliņā līdz pirmajam burbulim uzkarsē saldo krējumu ar vaniļas pāksts mīkstumu.
10
Sakuļ olas ar cukuru un cieti, lēnām pievieno karsto krējumu un turpina kult.
11
Visu masu uzsilda līdz 85 ºC temperatūrai.
12
Karstā masā liek sviestu, noņem to no uguns un sakuļ.
13
Masu pārklāj ar pārtikas plēvi un pilnībā atdzesē.
14
Atdzisušo masu kārto atdzisušajos groziņos un dekorē ar skābu ogu ievārījumu un svaigām ogām, piemēram, dzērvenēm.