Kuģelis

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

500 g kartupeļi
100 g kūpināts cūkgaļas cauraudzis
80 g sīpoli
30 g sviests
10 g lociņi
3 g sāls
2 g pipari

Kuģelis

Kopējais
laiks
1 h 20 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
50 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Cauraudzi un sīpolus sagriež mazos gabalos.
2
Uz sakarsētas pannas apcep cauraudzi, līdz tas kļūst zeltains.
3
Noņem no pannas un turpat apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
4
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
5
Kartupeļu masai pievieno saceptos sīpolus un cauraudzi.
6
Pievieno sāli, piparus un izmaisa.
7
Ar trešdaļu sviesta ietauko cepamo formu.
8
Liek tajā kartupeļu masu, atlikušo sviestu izretina pa virsu.
9
Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 50 minūtes, līdz kuģelis ir zeltaini brūns.
10
Pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.