Ķirbju latte

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

220 g piens (vai augu valsts dzēriens)
80 g ūdens
80 g ķirbju biezenis
2 g malts muskatrieksts
40 g kļavu sīrups
80 g melna kafija
3 g malts kanēlis
2 g malts ingvers
5 gab. krustnagliņas
2 g melnie pipari
80 g saldais krējums vai auzu krēms

Ķirbju latte

Kopējais
laiks
15 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
5 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
Drukāt
Vegāna
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež kubiņos. Lai iegūtu biezeni, ķirbjus notvaicē vai novāra. Tad tos sablendē vai saspaida ar dakšiņu līdz biezeņa konsistencei.
2
Nelielā katliņā uzkarsē pienu un ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno ķirbju biezeni, garšvielas un kļavu sīrupu. Ļauj masai novārīties aptuveni 3 minūtes.
3
Izņem ārā krustnagliņas.
4
Saputo auzu krēmu vai saldo krējumu.
5
Masu ielej glāzēs, pievieno kafiju. Pasniedz ar saputotu krēmu.