Kabaču musaka

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g kabači
750 g liellopu maltā gaļa
200 g baklažāni
100 g sarkanie sīpoli
20 g ķiploki
400 g konservēti tomāti
2 ēdamkarotes tomātu pasta
200 ml sarkanvīns
1 ēdamkarote sāls
3 tējkarotes melnie pipari
2 tējkarotes cukurs
3 lauru lapas
1 kanēļa standziņa
1 ēdamkarote milti
150 g sviests
500 ml piens
½ tējkarotes malts muskatrieksts
300 g rīvēts cietais siers
100 g eļļa cepšanai

Kabaču musaka

Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Pagatavota līdzīgi tradicionālajai grieķu musakai, bet kartupeļu vietā ir izmantoti kabači, kas recepti padara gan vieglāku un ātrāk pagatavojamu, gan sezonai piemērotāku.
1
Kabačus un baklažānus sagriež ripiņās vai lentēs un no abām pusēm apber ar pusi sāls. Ļauj atsuloties vismaz 20 minūtes, tad nosusina ar papīra dvieli.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
3
Uzkarsē pannu ar eļļu, kur liek cepties sakapātus sīpolus, cep 2 minūtes.
4
Pievieno ķiplokus un apcep 1 minūti.
5
Pievieno tomātu pastu un maisot cep 2 minūtes.
6
Pievieno malto gaļu un cep aptuveni 5 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
7
Pievieno sarkanvīnu, pusi atlikušā sāls, pusi melno piparu, lauru lapas un kanēļa standziņu. Sutina 5 minūtes.
8
Pievieno konservētos tomātus un sutina 5 minūtes.
9
Citā pannā izkausē sviestu, pievieno miltus un, maisot ar kuļamo slotiņu, apbrūnina tos aptuveni 1 minūti.
10
Pielej pienu, pievieno atlikušo sāli, piparus un muskatriekstu, maisot silda mērci aptuveni 2 minūtes, līdz tā sabiezē.
11
Noņem no plīts un pievieno sarīvēto sieru.
12
Cepamajā formā kārto kārtās kabačus un baklažānus, visu gaļas mērci, pārklāj ar kabaču un baklažānu kārtu, pārlej ar bešamela mērci.
13
Apklāj ar ieeļļotu foliju, liek krāsnī cepties uz 40 minūtēm.
14
Pasniedz karstu ar svaigiem salātiem.