Cukīni krēmzupa ar baziliku un spinātiem
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Buljonu var izvēlēties pēc sirds patikas. Lieliski garšos gan vistas, gan arī dārzeņu. Vislabākais būs paštaisīts, bet, ja tāda nav, tad ļoti labi derēs arī veikalā iegādātais.
1
Cukīni sagriež uz pusēm un tad 1 cm biezās šķēlēs. Liek sakarsētā katlā ar eļļu. Pievieno pusi timiāna un oregano. Samaisa un atstāj sautēties zem vāka, līdz tie ir jau gandrīz gatavi.
2
Buljona kubiņu izšķīdina ar 400 ml verdoša ūdens.
3
Atsevišķā katliņā liek pienu, saldo krējumu un atlikušo timiānu un oregano. Uzsilda, bet neuzvāra.
4
Kad cukīni gatavi, tiem pievieno pienu, samaisa un atstāj 5 minūtes zem vāka.
5
Visu sablendē, pievienojot buljonu, bazilika lapas un spinātus.
6
Pasniedz ar Extra virgin olīveļļu un maizes grauzdiņiem.