Cukīni krēmzupa ar baziliku un spinātiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

2 cukīni
1 vistas vai dārzeņu buljona kubiņš
30 g bazilika
50 g spinātu
1/3 tējkarotes timiāna
1/3 tējkarotes oregano
80 ml saldā krējuma
50 ml piena
Extra virgin olīveļļa
eļļa cepšanai

Cukīni krēmzupa ar baziliku un spinātiem

Kopējais
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Buljonu var izvēlēties pēc sirds patikas. Lieliski garšos gan vistas, gan arī dārzeņu. Vislabākais būs paštaisīts, bet, ja tāda nav, tad ļoti labi derēs arī veikalā iegādātais.
1
Cukīni sagriež uz pusēm un tad 1 cm biezās šķēlēs. Liek sakarsētā katlā ar eļļu. Pievieno pusi timiāna un oregano. Samaisa un atstāj sautēties zem vāka, līdz tie ir jau gandrīz gatavi.
2
Buljona kubiņu izšķīdina ar 400 ml verdoša ūdens.
3
Atsevišķā katliņā liek pienu, saldo krējumu un atlikušo timiānu un oregano. Uzsilda, bet neuzvāra.
4
Kad cukīni gatavi, tiem pievieno pienu, samaisa un atstāj 5 minūtes zem vāka.
5
Visu sablendē, pievienojot buljonu, bazilika lapas un spinātus.
6
Pasniedz ar Extra virgin olīveļļu un maizes grauzdiņiem.