Aukstā meloņu zupa ar prošuto
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Šī zupa ir atvēsinoša un ideāli piemērota gan, kā priekšēdiens, gan pamatēdiens.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Uz cepešpannas kārto saplēstu prošuto un cep 8 minūtes, kamēr tas paliek kraukšķīgs un apbrūnināts.
3
Blenderī vai virtuves kombainā liek meloni, šalotes sīpolus, gurķus, jogurtu, olīveļļu, etiķi, sāli un piparus, un visu kārtīgi sablendē.
4
Gatavo masu lej cauri sietam, lai atbrīvotos no biezumiem.
5
Auksto meloņu zupu pasniedz ar kraukšķīgām ceptām prošuto šķēlēm, svaigu baziliku un maizīti.