Ja sezonā ir cukīni un kabači, tad tie ir jāpagatavo visdažādākajos veidos. Ja esat mērču piekritējs, tad šai receptei ļoti piestāvēs skābais krējums ar ķiplociņu un dillēm.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai.
2.
Mini cukīni nomazgā un nosusina ar papīra dvieli, tad pārgriež tos uz pusēm. Liek bļodā, pievieno olīveļļu, garšvielu maisījumu “Tomato & herbs”, ķiploku pulveri un kārtīgi visu apmaisa.
3.
Pievieno rīvmaizi un sieru tā, lai katrs mini cukīni būtu apviļāts. Izkārto tos uz cepamās pannas, pārber ar drupačām, kas palikušas bļodā, un viegli pārkaisa ar sāli.
4.
Liek cepties uz 15 minūtēm.
5.
Tikmēr uz vidēji augstas liesmas sakarsē cepamo pannu, tajā ieklāj cepamā papīra loksni atbilstoši pannas izmēram. Mencas fileju viegli apkaisa ar sāli un pipariem, liek cepties apmēram 2 minūtes, līdz fileja ir viegli zeltaina, apgriež otru pusi un cep vēl 2 minūtes.
6.
Mencas fileju pasniedz ar tikko no krāsns izņemtiem cukīni. Viegli pārber ar pētersīļiem.