Ziedkāpostu un lēcu salāti
Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
200 g ziedkāposti
200 g konservētas lēcas
100 g burkāni
50 g marinēti sarkanie sīpoli
5 g kinza
50 g olīveļļa
2 tējkarotes franču sinepes
1 tējkarote dzeltenā karija pulveris
½ tējkarote sāls
1 tējkarote baltvīna etiķis
Pagatavošana
Iespējams aizstāt vai pievienot citus sezonas dārzeņus pēc izvēles.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Uz cepešpannas liek sagrieztu vai pa ziedkopām salauztu ziedkāpostu, apslaka ar pusi eļļas.
3.
Liek cepties uz 30 minūtēm, līdz ziedkāposti ir zeltaini brūni.
4.
Bļodiņā sajauc atlikušo eļļu ar sāli, karija pulveri, sinepēm un etiķi, kārtīgi samaisa.
5.
Lielā bļodā liek visas sastāvdaļas, pārlej ar sagatavoto mērci un izmaisa.
6.
Pasniedz ar svaigu kinzu.