Ziedkāposta steiks ar turku zirņu salātiem

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Mērcei
25 g tahini pasta
25 g citronu sula
25 g olīveļļa
30 g ūdens
½ gab. ķiploka daiviņas
15 g kļavu sīrups
3 g sāls
½ galviņas ziedkāposts
80 g ķiršu tomāti WELL DONE
½ sarkanais sīpols
50 g rukola
120 g turku zirņi
30 g olīveļļa
8 g malts kumīns
8 g paprikas pulveris
4 g sāls

Pagatavošana

1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Ziedkāpostu sagriež šķēlēs.
3.
Sajauc olīveļļu ar paprikas pulveri, kumīnu, sāli, apsmērē ar to ziedkāposta šķēles no abām pusēm.
4.
Liek tās uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
5.
Cep 20–30 minūtes, līdz ziedkāposts ir zeltaini brūns.
6.
Tikmēr sakapā sarkano sīpolu, sagriež tomātus un noskalo turku zirņus.
7.
Sajauc tahini pastu, ūdeni, citronu sulu, olīveļļu, sasmalcinātu ķiploku, kļavu sīrupu un sāli, līdz masa ir viendabīga.
8.
Sajauc tomātus, sīpolus, turku zirņus un rukolu ar mērci un pasniedz kopā ziedkāposta steiku.