Zemesriekstu mērcē sautēta vistas krūtiņa

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

200 g sarkanie kāposti
50 g burkāni
1 gab. laims
1 tējkarote olīveļļa
½ tējkarotes sāls
250 g vistas filejas
3 g pipari
200 g ūdens
30 g zemesriekstu sviests (bez cukura)
4 g čili
½ ēdamkarotes rīvēts ingvers
1 daiviņa ķiploki
125 g savvaļas rīsi
5 g kinza

Pagatavošana

1.
Sagriež kāpostus, sarīvē burkānus, pārslaka ar pusi laima sulas, 1 tējkaroti eļļas un šķipsnu sāls. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl laima sulu.
2.
Ļauj ievilkties.
3.
Apkaisa vistas fileju ar sāli un pipariem.
4.
Uzkarsē pannu uz vidēji augstas liesmas.
5.
Ielej 1 tējkaroti eļļas, liek cepties vistu, cep no vienas puses apmēram 5 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
6.
Liek vārīties rīsus pēc norādījumiem uz iepakojuma.
7.
Apriež vistu uz otru pusi, pievieno ūdeni, zemesriekstu sviestu, čili, ingveru un sasmalcinātus ķiplokus.
8.
Ar lāpstiņu samaisa visas sastāvdaļas, un ļauj, lai uzvārās.
9.
Samazina karstumu. Ik pa laikam apgriež vistiņu. Ļauj visam burbuļot apmēram 20 minūtes.
10.
Kad vista gatava, ļauj tai atpūsties 5 minūtes, izņem no pannas un sagriež šķēlītēs.
11.
Zemesriekstu mērcei pievieno atlikušo laima sulu. Vāra, kamēr mērce nedaudz sabiezē.
12.
Liek uz šķīvja rīsus, kāpostu un burkānu salātus, vistas šķēlītes, pārlej ar zemesriekstu mērci un dekorē ar kinzas lapiņām.