Zemenes ar maskarpones krēmu uz griljāžu

Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g zemenes
200 g maskarpones siers
60 g pūdercukurs
¼ vaniļas pāksts
100 g saldais krējums
25 g auzu pārslas
10 g ciedru rieksti
25 g mandeles
25 g cukurs
5 g piparmētru lapas

Pagatavošana

Kad gribas ātri kaut ko saldu, tad ņemam zemenes un maskarpones krēmu ar griljāžas kraukšķi. Griljāžu var pagatavot vairāk un uzglabāt noslēdzamā traukā. Griljāžai var pievienot dažādus riekstus vai sēkliņas. Tad desertu būs pavisam ātri pagatavot.
1.
Pannā liek auzu pārslas, mandeles, ciedru riekstus un cukuru. Uz vidējas liesmas maisot karsē, kamēr cukurs izkusis un pannas saturs ir karamelizējies. Atdzesē.
2.
Pagatavo krēmu. Maskarpones sieru saputo kopā ar pūdercukuru un sēkliņām no vaniļas pāksts. Kad masa ir viendabīga, apmaisa un pievieno saldo krējumu. Saputo gaisīgā krēmā.
3.
Bļodiņā liek sagrieztas zemenes, krēma piciņas, pārber ar griljāžu un dekorē ar piparmētru lapiņām.