Zaļo zirnīšu, pupiņu un pistāciju pasta ar baziliku
Kopējais laiks:
15 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
200 g pilngraudu pasta
100 g zaļie zirnīši
100 g pupiņas
50 g pistācijas
50 g cietais siers
3 g baziliks
20 g kaperi
10 g ķiploki
4 g citrona miziņa
50 g olīveļļa
100 g ūdens
Pagatavošana
Var pievienot apceptu bekonu. Cieto sieru var nepievienot vai aizstāt ar augu valsts izcelsmes sieru, padarot maltīti vegānisku.
1.
Lielā katlā ar sālsūdeni liek vārīties makaronus 7–9 minūtes.
2.
Makaronus nokāš, un atstāj 100 g makaronu ūdens atsevišķā trauciņā.
3.
Uzkarsē pannā eļļu, pievieno pupiņas, zirnīšus, pistācijas, ķiplokus un kaperus un apcep 5 minūtes.
4.
Pieliek sāli, piparus, citrona miziņu un makaronus.
5.
Maisot pacep 2 minūtes.
6.
Pievieno makaronu ūdeni, uzliek vāku un noņem no karstuma.
7.
Pasniedz ar pāri rīvētu cieto sieru un sakapātu baziliku.