Šī pasta ir ātrs, viegli pagatavojam un veģetārs ēdiens aizņemtai ikdienai.
1.
Liek vārīties ūdeni makaroniem, pievieno sāli. Makaronus vāra lielā ūdens daudzumā.
2.
Ciedru riekstus 5 minūtes mazliet apgrauzdē pannā uz vidēji lielas liesmas.
3.
Pagatavo pesto. Virtuves kombainā samaļ zaļos zirnīšus, pētersīļus, piparmētras, riekstus, citronu sulu, sieru, ķiplokus, sāli un čili pārslas. Maļot vienlaikus pakāpeniski pievieno olīveļļu, līdz maisījums ir gluds.
4.
Liek vārīties makaronus sālsūdenī pēc norādījumiem uz iepakojuma. Makaroniem jābūt al dente gatavībā. Atliek 200 g makaronu ūdens, tas būs nepieciešams vēlāk, atlikušo ūdeni notecina, un makaronus liek atpakaļ katlā.
5.
Makaronus liek karsēties, pievieno sviestu un iecilā tos, kamēr sviests ir izkusis. Iecilā pesto, un pa 25 g pievieno makaronu ūdeni, nepārtraukti tos cilājot, lai pesto mērce pieķeras ap makaronu. Iespējams, viss ūdens nebūs nepieciešams.
6.
Ņem katlu nost no uguns, un pievieno rukolu. Var dekorēt ar ciedru riekstiem, čili pārslām un Parmas sieru.