Zaļais laša karijs ar spinātiem

Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
25 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g laša fileja
100 g paprikas
100 g baltie sīpoli
40 g svaigi lociņi
10 g ingvera sakne
50 g zaļā karija pasta
400 g kokosriekstu piens
3 g sāls
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g cukurs
50 g laima sula
50 g spinātu lapas
10 g kinza pasniegšanai
150 g rīsi pasniegšanai
20 g svaigi čili pipari pasniegšanai
20 g eļļa cepšanai

Pagatavošana

Kariju var pasniegt ar rīsiem, kvinoju, salātiem vai plakanmaizītēm.
1.
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Uzkarsē pannu ar eļļu.
3.
Pievieno paprikas un sīpolus, un apcep 3 minūtes.
4.
Pievieno visas garšvielas, to skaitā karija pastu, un ierīvē ingveru.
5.
Maisot pievieno kokosriekstu pienu.
6.
Karsē 3 minūtes, līdz mērce sabiezē.
7.
Pannā liek laša filejas gabalus, spinātus un lociņus.
8.
Pannu liek krāsnī, un cep 15 minūtes, līdz lasis ir gatavs.
9.
Pasniedz ar rīsiem, kinzu un svaigiem čili pipariem.