Vistas šķiņķīši paprikas mērcē ar pērļu kuskusu

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

2 gab. vistas šķiņķīši
20 g olīveļļa
150 g sīpoli
3 g sāls
20 g paprikas pulveris
60 g paprika
1 gab. ķiploka daiviņas
200 g smalcināti tomāti savā sulā
100 g ūdens
½ vistas buljona kubiņš
4 g pētersīļi
100 g pērļu kuskuss
10 g sviests
200 g ūdens

Pagatavošana

1.
Mazā katliņā izkausē sviestu, pieber pērļu kuskusu, ko viegli apcep, pievieno sāli. Kad kuskuss apcepts, pievieno ūdeni, uzliek vāku un liek vārīties uz laiku, kas norādīts uz iepakojuma. Ik pa laikam apmaisa.
2.
Uzkarsē katlu, kur liek cepties vistas šķiņķīšus ar ādu uz leju. Cep tos zeltaini brūnus, apgriež uz otru pusi un arī cep zeltaini brūnus. Šķiņķīšus izņem no katla, pievieno eļļu un sīpolus, ko cep uz mērenas liesmas, līdz tie ir mīksti.
3.
Pievieno paprikas pulveri, kubiņos sagrieztu papriku, saspiestu ķiploku un maisot sautē apmēram 1 minūti. Pievieno smalki sagrieztus tomātus, ūdeni un vistas buljona kubiņu. Pievieno vistas šķiņķīšus, uzliek vāku un sautē 10–15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Noņem vāku un sautē vēl 5 minūtes, līdz vista ir gatava.
4.
Pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.