Vistas Saltimbocca ar marinētiem tomātiņiem

Kopējais laiks:
25 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

1 gab. (aptuveni 250 g) vistas filejas
100 g prošuto šķiņķis
50 g olīveļļa cepšanai
30 g svaigs baziliks
10 g svaigs timiāns
300 g ķiršu tomāti WELL DONE
100 g Extra virgin olīveļļa
50 g sarkanvīna etiķis
1 ēdamkarote citrona miziņa
1 tējkarote sāls
1 tējkarote malti pipari WELL DONE
200 g burratas siers

Pagatavošana

1.
Šo ēdienu var pasniegt ar makaroniem vai svaigiem lapu salātiem.
2.
Pusi ķiršu tomātu sagriež uz pusēm, saber bļodā kopā ar veselajiem. Pāri pārlej Extra virgin olīveļļu, sarkanvīna etiķi, pieber sāli, piparus un sarīvētu citrona miziņu. Sīki sakapā baziliku un timiānu un pievieno tomātiem. Labi samaisa un liek ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
3.
Vistas filejas pārgriež uz pusēm plakaniski. Katru fileju apber ar nelielu daudzumu sāls un piparu. Katru fileju aptin ar prošuto šķiņķi un noliek uz šķīvja.
4.
Pannā uzkarsē olīveļļu un cep sagatavotās filejas. Cep 5 minūtes no katras puses uz vidēji lielas uguns zem vāka, līdz tās ir zeltaini brūnas.
5.
Gatavās vistas filejas pasniedz ar marinētajiem tomātiem, pāri saplucina burratas sieru.