Vistas karijs ar nūdelēm un gurķu salsu

Kopējais laiks:
2 h
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

200 g sīpoli
200 g burkāni
50 g laims
25 g citronzāle
50 g ingvers
400 g vistu šķiņķi ar kaulu
300 g nūdeles
10 g anīss
400 g kokosriekstu piens
30 g Indijas rieksti
150 g gurķi
30 g Extra virgin olīveļļa
10 g sāls
5 g cukurs
30 g koriandrs
10 g baltvīna etiķis
20 g olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

1.
Dārzeņus nomazgā un sagriež mazākos gabalos.
2.
Līdz 180 ºC temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī nograuzdē Indijas riekstus 7 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Atdzesē un sagriež mazākos gabalos.
3.
Vistu šķiņķus nogrilē uz sakarsētas pannas no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni.
4.
Sakarsētā katlā liek cepties sīpolus, līdz tie paliek mīksti.
5.
Pievieno ingveru, anīsu un citronzāli, un sautē 5 minūtes.
6.
Pievieno smalki sagrieztus burkānus, sautē 5 minūtes.
7.
Dārzeņiem pievieno grilētos vistu šķiņķus, un visu sautē 10 minūtes.
8.
Pievieno kokosriekstu pienu, un sautē vēl 10–15 minūtes.
9.
Gurķus nomazgā, nomizo un sagriež mazos kubiņos. Pievieno etiķi, cukuru, Extra virgin olīveļļu un smaki sagrieztu koriandru.
10.
Nūdeles vāra sālsūdenī 5 minūtes. Nokāš un aplej ar olīveļļu.
11.
Uz šķīvja kārto nūdeles, tad vistu ar dārzeņiem, grauzdētus Indijas riekstus un koriandru.