Vistas gaļas šašliks ar sviestā ceptiem kartupeļiem
Kopējais laiks:
17 h
Sagatavošanās laiks:
16 h
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
600 g vistu šķiņķi ar kaulu un ādu
250 g bezpiedevu jogurts
250 g kefīrs
150 g sīpoli
25 g ķiploki
30 g graudu sinepes
8 g sāls marinādei
20 g pētersīļi
450 g jaunie kartupeļi
200 g sviests
5 g rozmarīns
25 g ķiploki
2 g timiāns
5 g sāls kartupeļiem
Pagatavošana
1.
Sīpolus un ķiplokus sagriež mazos gabalos un liek bļodā kopā ar kefīru, jogurtu, sinepēm un sāli. Kārtīgi samaisa. Pievieno vistu šķiņķus, un atstāj uz nakti ledusskapī.
2.
Kartupeļus kārtīgi nomazgā un vāra sālsūdenī 15 minūtes. Nokāš un nedaudz atdzesē.
3.
Kartupeļus liek traukā ar ķiplokiem, garšaugiem un sviestu un cep līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes.
4.
Vistu šķiņķus cep uz grilpannas no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni, un tad liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.
5.
Uz šķīvja kārto vistu šķiņķus un kartupeļus. Pārlej ar garšaugu sviestu no kartupeļiem.