Vistas fileja prošuto kažokā

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

200 g vistas filejas
50 g zilais siers
70 g prošuto
50 g sīpoli
8 g ķiploki
200 g āboli
60 g baltvīns
50 g ābolu sula
15 g sviests
7 g rozmarīns
6 g svaigs timiāns
2 g melnie pipari
3 g sāls

Pagatavošana

1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Katru vistas fileju apber ar sāli un pipariem. Uzliek virsū zilo sieru un aptin apkārt divas prošuto šķēlītes.
3.
Vistu liek uz ieeļļotas cepamās pannas. Pievieno daiviņās sagrieztus sīpolus un ābolus, ķiploka daiviņas, svaigu timiānu un rozmarīnu. Pārslaka ar olīveļļu un liek cepeškrāsnī cepties 15–20 minūtes, līdz vista gatava.
4.
Tikmēr sagriež kartupeļus un liek uz citas cepešpannas. Pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli, pipariem un svaigu rozmarīnu. Liek cepties, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
5.
Pēc šīm 20 minūtēm vistu izņem ārā no cepeškrāsns, noņem nost ābolus. Atliek vistu atpakaļ cepties vēl uz 5 minūtēm, līdz tā ir kļuvusi zeltaini brūna un kraukšķīga.
6.
Atsevišķā pannā uz vidēji augstas uguns ielej vīnu un ābolu sulu. Vāra aptuveni 5 minūtes, līdz masa samazinājusies uz pusi. Pievieno ābolus un vistu, vāra 1 minūti.
7.
Pasniedz vistu ar āboliem un ceptiem kartupeļiem, pāri pārlej mērci.