Vistiņa granātābolu mērcē ar Briseles kāpostiem

Kopējais laiks:
25 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g atkauloti vistas šķiņķīši
300 g briseles kāposti
no 1 granātābola granātābola sēkliņas
100 g granātābolu sula
50 g sojas mērce
50 g čili un granātābolu mērce
1 ēdamkarote rīvēts ingvers
10 g ķiploki
1 ēdamkarote medus
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes svaigi malti melnie pipari
1 ēdamkarote olīveļļa

Pagatavošana

Šo ēdienu var pasniegt ar rīsiem, rīsu nūdelēm vai kvinoju.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Nelielā trauciņā sajauc granātābolu sulu, sojas mērci, čili un granātābolu mērci, rīvētu ingveru, sakapātus ķiplokus, medu, sāli, piparus un olīveļļu.
3.
Uz cepešpannas kārto sagrieztus vistas gabaliņus un uz pusēm pārgrieztus Briseles kāpostus.
4.
Pāri pārlej mērci, visu apmaisa un pārber ar divām trešdaļām granātābolu sēkliņu.
5.
Cep krāsnī 20–25 minūtes, pusē visu apgriežot uz otru pusi.
6.
Pasniedz ar rīsiem, nūdelēm vai kvinoju, pāri pārber atlikušās granātābola sēkliņas.