Viktorijas sendviča kūka

Kopējais laiks:
1 h
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
50 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
8
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Krēmam
300 g saldais krējums
30 g pūdercukurs
100 g aveņu ievārījums
3 olas WELL DONE
200 g cukurs
200 g sviests
200 g milti
40 g skābais krējums
10 g cepamais pulveris
8 g vaniļas ekstrakts
5 g sāls

Pagatavošana

1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 ºC temperatūrai.
2.
Sagatavo divas Ø 20 cm formas, izklājot ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar sviestu.
3.
Bļodā saputo cukuru kopā ar sviestu, līdz izveidojusies krēmīga konsistence.
4.
Pa vienai pievieno olas, turpinot putot.
5.
Iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli, rūpīgi sakuļ.
6.
Beidzamo pievieno skābo krējumu, lai mīkla kļūtu krēmīgāka.
7.
Mīklu lej formās un cep 25–30 minūtes, līdz, iedurot kociņu, tas iznāk laukā tīrs. Kūku pēc cepšanas atdzesē.
8.
Tikmēr pagatavo krēmu, bļodā saputojot saldo krējumu ar pūdercukuru, līdz izveidojusies krēmīga masa.
9.
Biskvītu izņem no formām un liek pirmo kārtu ar krēmu un ievārījumu.
10.
Liek otro biskvītu un dekorē ar atlikušo krēmu.
11.
Var dekorēt ar svaigām ogām.