Vesels cepts ziedkāposts ar granātābolu un mandelēm
Kopējais laiks:
1 h 30 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
800 g ziedkāposti
3 g sāls
75 g sviests
3 g timiāns
200 g granātāboli
120 g mandeles
20 g olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
1.
Nomazgā ziedkāpostu, nogriež tā zaļās lapas.
2.
Ziedkāpostu noblanšē sālsūdenī 10 minūtes un atstāj traukā, lai notek liekais ūdens.
3.
Pannā sakarsē eļļu un liek ziedkāpostu ar kacena daļu uz augšu.
4.
Pievieno sviestu, un apslaka visu ziedkāpostu.
5.
Pievieno timiānu un sāli, un cep, kamēr no visām pusēm tas ir zeltaini brūns.
6.
Mandeles liek līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un nograuzdē 8 minūtes. Atdzesē un sagriež mazākos gabalos.
7.
Granātābolu pārgriež uz pusēm un izņem sēklas.
8.
Uz šķīvja kārto mazākos gabalos sadalītu ziedkāpostu, tad mandeles un granātābola sēkliņas. Pārlej pāri sviestu no pannas. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.