Vegāniskā sāļās karameles Panna cotta
Kopējais laiks:
10 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
5 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
Karamelei
50 g brūnais cukurs
1 tējkarote kokosriekstu eļļa
10 g kokosriekstu piens
250 ml kokosriekstu piens
25 g brūnais cukurs
¼ tējkarotes jūras sāls
½ paciņas vaniļas pudiņa maisījums
½ tējkarotes sāls
Pagatavošana
Šo desertu var pasniegt ar svaigām ogām, grauzdētiem riekstiem vai kokosriekstu skaidiņām.
1.
Katliņā ielej divas trešdaļas kokosriekstu piena un piejauc cukuru, pārējam kokosriekstu pienam pieber vaniļas pudiņa paciņu.
2.
Katlā pievieno arī sāli un to visu uzvāra.
3.
Katlā pievieno pārējo šķidrumu, kas sajaukts ar pudiņa maisījumu.
4.
Visu uzvāra līdz pirmajam burbulim un tad maisot vāra 1 minūti.
5.
Katliņa saturu salej pa nelieliem trauciņiem un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
6.
Citā katliņā vai mērces panniņā ieber brūno cukuru, kas domāts karamelei, pievieno kokosriekstu eļļu un kokosriekstu pienu.
7.
Maisot uzkarsē līdz pirmajam burbulim un tad pavāra, līdz cukurs ir izkusis un karamele iekrāsojusies tumšāka.
8.
Karameli uzlej pa virsu visiem desertiem un apber ar sāli.
9.
Atdzesē pa nakti ledusskapī un pasniedz ar sāls pārslām.