Dārzeņu bumbiņas ar jogurta-piparmētru mērci un lēcu ragū

Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA

Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Kroketēm
200 g V-EGO dārzeņu bumbiņas (burkānu, biešu vai to maisījums)
50 ml WELL DONE olīveļļas cepšanai
Lēcu ragū
100 g WELL DONE lēcu
1 Sīpols, smalki sakapāts
1 Paprika, smalki sagriezta
Čili pipars (pēc garšas)
Sāls un cukurs (pēc garšas)
Jogurta mērcei
150 g Dabīgā jogurta (bez piedevām)
1 Tējkarote maltā kumīna
Sula no puses citrona
Sāls, melnie pipari, medus (pēc garšas)

Pagatavošana

1.
Apcep papriku un sīpolu katlā uz sakarsētas eļļas.
2.
Pievieno lēcas, pārlej ar ūdeni un vāra līdz lēcas ir mīkstas. Lieko ūdeni pēc tam nokāš.
3.
Pievieno lēcām sāli, čili piparu un cukuru pēc garšas, un maisa līdz garša ir sabalansēta.
4.
Apcep dārzeņu bumbiņas pannā līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
5.
Pagatavo mērci – sajauc jogurtu ar kumīnu, citronu sulu, sāli, pipariem un medu.
6.
Pasniedz, liekot uz šķīvja lēcu ragū, virsū bumbiņas, un papildina ar jogurta mērci un humusu (pēc izvēles).