Vasaras ogu parfē kārtojums ar rikotu

Kopējais laiks:
15 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g svaigas ogas
250 g rikotas siers
100 g auzu pārslu cepumi
20 g citronu sula
20 g medus
1 g sāls
2 g svaigs timiāns

Pagatavošana

Rikotu var aizstāt ar bezlaktozes biezpienu. Auzu pārslu cepumus var aizstāt ar jebkādiem citiem cepumiem, to skaitā bez glutēna. Svaigās ogas var būt gan viena veida, gan maisījums, piemēram, zemenes, ķirši, avenes, kazenes, mellenes.
1.
Bļodā ber svaigās ogas un apmaisa ar pusi medus un pusi citronu sulas.
2.
Samaisa rikotas sieru ar sāli, pārējo medu un citronu sulu un ar virtuves kombaina vai rokas miksera palīdzību uzkuļ, līdz veidojas mīksta un vijīga masa.
3.
Cepumus sadrupina.
4.
Desertu kārto vai nu vienā lielā traukā, no kā servēt, vai mazākos individuālos trauciņus. Liek kārtās cepumus, putoto rikotu, ogas, atkārto, līdz trauciņš pilns.
5.
Pasniedz ar svaigām timiāna lapiņām.