Valriekstu un burkānu kūkas plātsmaize

Kopējais laiks:
55 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
12
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Biskvītam
3 olas WELL DONE
175 g eļļa
175 g brūnais cukurs
60 g valrieksti
60 g ķirbju sēklas
80 g kaltētas dzērvenes
miziņa no apelsīna
175 g burkāni
5 g kanēlis WELL DONE
5 g kardamons
5 g soda
5 g cepamais pulveris
5 g muskatrieksts
175 g milti
Krēmam
500 g maskarpones siers
200 g saldais krējums
150 g pūdercukurs
3 g kardamons
miziņa no apelsīna

Pagatavošana

1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2.
Olas sakuļ, pievieno eļļu un cukuru un samaisa. Pievieno valriekstus, dzērvenes, ķirbju sēklas, rīvētus burkānus, apelsīna miziņas, sodu, cepamo pulveri, muskatriekstu, kanēli, kardamonu un miltus. Visu sajauc kopā viendabīgā masā.
3.
Kantainā pannā 40 x 25 cm izmērā ieklāj cepamo papīru un ielej biskvīta masu. Liek cepties 25–30 minūtes, līdz biskvīts ir izcepies. Biskvītu atdzesē.
4.
Pagatavo krēmu. Bļodā liek maskarpones sieru, pievieno pūdercukuru, apelsīna miziņas, kardamonu un saputo viendabīgu masu. Pievieno saldo krējumu, un sakuļ krēmu.
5.
Liek krēmu uz biskvīta, dekorē ar ķirbju sēkliņām, valriekstiem un dzērvenēm. Ja iespējams, ļauj kūkai ievilkties, to paturot ledusskapī vismaz pāris stundas.