Ungāru gulašzupa

Kopējais laiks:
2 h
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

10 g paprikas pulveris
3 g sāls
5 g koriandrs
3 g brūnais cukurs
250 g liellopu gaļa
150 g sarkanie sīpoli
125 g zaļās paprikas
125 g dzeltenās paprikas
5 g piparu maisījums
1 gab. ķiploka daiviņas
125 g puravi
175 g burkāni
40 g seleriju kāti
30 g milti
100 g konservēti tomāti savā sulā
5 g saldā čili mērce
30 g Vusteras mērce
40 g sarkanvīns
600–800 ml ūdens
½ liellopu buljona kubiņš
200 g kartupeļi
60 g skābais krējums
4 g pētersīļi

Pagatavošana

Svarīgs elements ungāru ēdienos ir paprika. Liellopu gaļu iesakām izvēlēties kvalitatīvu.
1.
Gaļu sagriež apmēram 2 cm lielos gabaliņos un apviļā sāls, paprikas pulvera, koriandra, brūnā cukura un piparu maisījumā.
2.
Katlā sakarsē eļļu un apcep gaļu. Pievieno sakapātus sīpolus, ķiplokus, paprikas gabaliņus, burkānus, puravus un seleriju.
3.
Katlam uzliek vāku un sautē 1 minūti. Noņem vāku, pievieno miltus un maisot cep 30 sekundes.
4.
Tomātus sagriež gabaliņos un pievieno katlā, pieliek čili mērci, Vusteras mērci, vīnu, ūdeni un buljona kubiņus. Rūpīgi samaisa un pagaršo. Ja vēlas, var pievienot papildu garšvielas, īpaši paprikas pulveri un čili mērci.
5.
Turpina vārīt zupu uz vidēji mazas uguns. Kad zupa vārījusies 50 minūtes, pievieno nomizotus un četrās daļās sagrieztus kartupeļus. Zupu vāra, kamēr gaļa ir mīksta.
6.
Pasniedz ar maizi, skābo krējumu un sakapātām pētersīļu lapiņām.