Turku zirņu ratatujs

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

175 g baklažāni
150 g cukīni
90 g zaļās paprikas
90 g dzeltenās paprikas
20 g eļļa
2 g sāls
2 g čili
100 g sīpoli
5 g ķiploki
3 g paprikas pulveris
25 g tomātu pasta
200 g smalcināti tomāti savā sulā
200 g konservēti turku zirņi
5 g kinza

Pagatavošana

1.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
2.
Baklažānus, cukīni, abu veidu paprikas sagriež apmēram 2 x 2 cm lielos gabaliņos. Liek uz cepamās pannas, pārslaka ar eļļu, sāli un čili. Liek cepties 20 minūtes.
3.
Tikmēr smalki sakapā sīpolus un ķiplokus. Sakarsē pannā eļļu, un uz vidējas lielas uguns liek cepties sīpolus un ķiplokus.
4.
Nokāš un noskalo turku zirņus, nolej lieko šķidrumu no tomātiem savā sulā.
5.
Pievieno uz pannas saldās paprikas pulveri un tomātu pastu, apmaisa un 1 minūti pasutina. Pievieno turku zirņus un smalcinātos tomātus. Apmaisa.
6.
Pievieno dārzeņus no cepeškrāsns. Kinzu sasmalcina, pusi pievieno ēdienam, otru pusi atstāj pasniegšanai. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un čili. Pasutina 3 minūtes, lai garšas savelkas.