Tofu tako korejiešu stilā
Kopējais laiks:
15 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
400 g tofu
150 g sojas mērce
10 g ķiploki
10 g ingvers
50 g saldā čili mērce
10 g medus
50 g kukurūzas ciete
1 gab. burkāni
15 g laima sula
4 g sāls
50 g gurķi
30 g sezama sēkliņas
200 g mazās tortiljas
3 g kinza pasniegšanai
60 g laims pasniegšanai
30 g olīveļļa cepšanai
100 g sarkanie kāposti
Pagatavošana
Tofu iespējams aizstāt ar kādu citu proteīnu, piemēram, vistas fileju.
1.
Sarīvē burkānus, sagriež kāpostus.
2.
Bļodā sajauc burkānus, kāpostus, laima sulu un sāli, liek ledusskapī ievilkties, līdz viss pārējais ir gatavs.
3.
Tofu sadrupina gabaliņos un apviļā kukurūzas cietē.
4.
Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties tofu gabaliņus.
5.
Cep 3–5 minūtes, līdz tofu ir zeltaini.
6.
Pievieno sarīvētus ķiplokus un ingveru, sojas mērci, saldo čili mērci un medu.
7.
Apcep vēl 3 minūtes, līdz mērce ir sabiezējusi un karamelizējusies.
8.
Sagriež gurķus un samaisa ar sezama sēkliņām.
9.
Krāsnī vai uz gāzes plīts degļa karsē tortiljas.
10.
Uz katras tortiljas kārto burkānu un kāpostu salātus, tofu un gurķus ar sezamu.
11.
Pasniedz ar svaigu kinzu un laimu.