Tīģergarneļu džambalaja
Kopējais laiks:
45 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
150 g gargraudu rīsi
400 g tīģergarneles
200 g baltie sīpoli
150 g zaļās vai dzeltenās paprikas
100 g seleriju kāti
30 g ķiploki
400 g konservēti tomāti
3 g sāls
2 g čili pulveris
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g cukurs
2 g kurkuma
3 g timiāns
6 g citronu miziņa
200 g ūdens
3 g svaigi pētersīļi
50 g olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
Džambalaja ir rīsu ēdiens, kas ir īpaši populārs ASV Ņūorleānas štatā. Savu garšu tas ir ieguvis no franču, spāņu, afrikāņu un Karību salu virtuvēm.
1.
Uzkarsē lielu katlu vai pannu, un ielej tajā eļļu.
2.
Katlā ieber selerijas kātus un sīpolus.
3.
Maisot cep 5 minūtes, līdz sīpoli kļuvuši zeltaini un caurspīdīgi.
4.
Pievieno paprikas, un cep 2 minūtes.
5.
Pievieno ķiplokus un rīsus. Maisot apcep 2 minūtes.
6.
Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, piparus, čili, cukuru, kurkumu, timiānu un citronu miziņas. Ļauj uz lēnas uguns gatavoties 5 minūtes.
7.
Pievieno konservētos tomātus ar visu sulu. Uzliek vāku, un ļauj uz lēnas uguns visam gatavoties 15 minūtes.
8.
Iemaisa tīģergarneles, uzliek vāku, un noņem no uguns. Ļauj pastāvēt 5 minūtes pirms pasniegšanas.
9.
Pasniedz ar svaigiem pētersīļiem.