Terijaki laša bļoda

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
35 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Terijaki mērcei
30 g brūnais cukurs
1 ēdamkarote sezama sēklu eļļa
2 ēdamkarotes rīsu etiķis
30 ml ūdens
1 ēdamkarote svaigs ingvers
2 ķiploku daiviņas
1 ēdamkarote sezama sēkliņas
30 ml sojas mērce
Pamatēdienam
300 g laša fileja
80 g sarkanās paprikas
1 avokado WELL DONE
70 g gurķi
70 g burkāni
70 g edamame pupiņas
4 redīsi
200 g rīsi
1 ēdamkarote olīveļļa

Pagatavošana

Edamame vai sojas pupiņas var aizstāt ar cukurzirņiem.
1.
Pagatavo laša marinādi – nomizo ķiploku daiviņas un ingveru, sarīvē uz smalkās rīves, var izmantot arī ķiploku spiedi.
2.
Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā, samaisa un noliek malā.
3.
Izmantojot asu nazi, sadala lasi porcijās un ieliek lielā bļodā.
4.
Lasim pārlej pāri sagatavoto marinādi un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
5.
Tikmēr izvāra rīsus.
6.
Sagatavo dārzeņus – redīsus sagriež ripiņās, burkānus sarīvē, paprikas un gurķus sagriež smalkās strēmelītēs.
7.
Edamame pupiņām pārlej pāri novārītu ūdeni, noblanšē.
8.
Nolej ūdeni un noskalo ar aukstu ūdeni.
9.
Uz vidējas uguns uzkarsē pannu ar 1 ēdamkaroti olīveļļas.
10.
Kad panna karsta, izņem lasi no marinādes un liek cepties.
11.
Lasi apcep dažas minūtes, tad uzmanīgi apgriež.
12.
Turpina šo darbību, kamēr visas puses ir izceptas.
13.
Atlikušo marinādes mērci lej mazā katliņā un uz vidējas uguns uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
14.
Vāra uz lēnas uguns 8 līdz 10 minūtes.
15.
Pēdējo tieši pirms pasniegšanas sagriež avokado, lai tas nezaudētu krāsu.
16.
Rīsus un dārzeņus izkārto bļodiņā, virsū liek lasi un pārlej ar novārīto marinādi.
17.
Dekorē ar sezama sēkliņām.