Tējas cepumi ar šokolādes glazūru

Kopējais laiks:
1 h 5 min
Sagatavošanās laiks:
50 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
30
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g milti
100 g mandeļu miltu
230 g sviests
100 g cukurs
100 g šokolāde
6 g vaniļas cukurs
5 g sāls

Pagatavošana

1.
Bļodā samaisa miltus ar mandeļu miltiem un sāli.
2.
Atsevišķā bļodā saputo sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz izveidojusies krēmīga konsistence.
3.
Miltus pievieno sviesta masai un kārtīgi izmaisa, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.
4.
No mīklas izveido 20–25 cm garu mīklas desu un liek ledusskapī atdzesēties uz 30–40 minūtēm.
5.
Atdzesēto mīklu ar nazi sagriež 8–10 mm nelielās ripiņās un izkārto uz cepamās pannas.
6.
Cepumus liek līdz 175 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 12–15 minūtes.
7.
Šokolādi izkausē ūdens peldē.
8.
Kad cepumi atdzisuši, tos iemērc šokolādē.