Sviestā sautēti šampinjoni ar liellopu gaļu un kartupeļu biezeni

Kopējais laiks:
1 h 10 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g kartupeļi
250 g šampinjoni
400 g liellopu gaļas steiks
200 g saldais krējums
10 g sāls
10 g pipari
10 g rozmarīns
90 g sviests
2 g muskatrieksts
50 g Extra virgin olīveļļa
20 g olīveļļa cepšanai
10 g pētersīļi
100 g sīpoli

Pagatavošana

1.
Kartupeļus nomazgā un liek vārīties sālsūdenī ar visu mizu. Vāra, līdz tie ir mīksti. Nokāš, nedaudz atdzesē un tad nomizo. Izberž caur sietu un pievieno 60 g (120g) izkausēta sviesta, Extra virgin olīveļļu un sarīvētu muskatriekstu. Pievieno sāli pēc garšas.
2.
Šampinjonus nomazgā un liek katlā cepties kopā ar smalki sagrieztiem sīpoliem. Pievieno sāli, sviestu. Pievieno saldo krējumu un uzvāra.
3.
Liellopu steiku apber ar sāli, pipariem un apsmērē ar eļļu.
4.
Uz sakarsētas pannas apcep to no abām pusēm, pievieno sviestu un rozmarīnu.
5.
Atpūtina un sagriež strēmelēs.
6.
Uz šķīvja kārto biezeni, tad mērci un sagriezto liellopu steiku. Pārber ar smalki sagrieztiem pētersīļiem.