Sviestā apcepti pelēkie zirņi ar krējuma un zaļumu mērci

Kopējais laiks:
1 h 35 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

200 g pelēkie zirņi
200 g skābais krējums
10 g dilles
10 g pētersīļi
10 g kinza
10 g piparmētra
10 g lociņi
50 g sviests
1 tējk. sāls
⅓ tējk. svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

Šim ēdienam var pievienot apceptu bekonu vai speķi. Var izmantot arī jau veikalā nopērkamos novārītus pelēkos zirņus, tas krietni saīsinās šī ēdiena pagatavošanas laiku.
1.
Zirņus noskalo, ber bļodā un atstāj uz nakti uzbriest. Pirms gatavošanas vēlreiz noskalo, tad vāra uz vidējas liesmas 1,5 stundas, līdz zirņi mīksti, bet nav izjukuši. Nokāš.
2.
Piestā vai virtuves kombainā samaļ zaļumus ar pusi sāls un iecilā krējumā.
3.
Pannā izkausē sviestu un liek cepties zirņus.
4.
Zirņus maisot cep 5–7 minūtes, pašās beigās pievieno sāli.
5.
Apceptos zirņus pasniedz ar krējuma un zaļumu mērci.