Svētku kūka

Kopējais laiks:
1 h
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
1
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
60g kviešu miltu
60g mandeļu miltu
130g cukura
Krēmam
400ml saldā krējuma
150g biezpiena (mitrs, paciņā)
2 ēdamk. cukura
1 tējk. vaniļas cukura
300g dzērveņu vai brūkleņu ievārījuma
Rotāšanai
auzu pārslas
brūnais cukurs
dzērvenes
piparmētra

Pagatavošana

1.
Lielā bļodā liek olas, pievieno šķipsniņu sāls, cukuru – saputo. Iesijā miltus, ar karoti tos iemaisa. Masu lej kūkas formā un liek cepeškrāsnī uz 30 min 180 grādos.
2.
Kad biskvīts gatavs, to vidū pārgriež uz pusēm.
3.
Bļodā lej saldo krējumu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru. Kad ir nedaudz saputots, 1/3 daļu pārliek citā traukā. Pārējo saputo cietās putās dekorēšanai. Pārējam krēmam pievieno biezpienu, saputo.
4.
Pirmo biskvīta pusi pārklāj ar ievārījumu un tad – ar pusi no krēma. Liek virsū otro daļu, arī tai pievieno ievārījumu un atlikušo krēmu.
5.
Rotā ar atlikto putukrējumu un ogām un var pievienot arī pannā apgrauzdētas auzu pārslas.