Svētku kūka

Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

420g milti
1 ēdamk. + 1 tējk. cepamais pulveris
240ml piens 3,2%
120ml Bailey's liķieris
1/2 tējk. vaniļas cukurs
115g sviests
120ml eļļa
4 gab. olas
zemeņu zapte
300g krēmsiers (vai maskarpone)
200ml saldais krējums
180g pūdercukurs
2 ēdamk. citrona sula
500g svaigas zemenes

Pagatavošana

1.
Uzkarsē krāsni līdz 175 C. Divas 22cm diametra pannas apsmērē ar sviestiņu, apakšā liek cepampapīru.
2.
Bļodā savieno miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru. Otrā bļodā – pienu, Baileys.
3.
Lielā bļodā pievieno izkausētu sviestu, eļļu un cukuru un puto, līdz masa kļūst krēmveidīga, viendabīga.
4.
Tad pievieno pa vienai olai un puto, līdz tās ir iejauktas.
5.
Šai masai pievieno ½ miltus un ½ pienu, sajauc, tad atlikušo un sajauc, līdz viendabīgai masai.
6.
Sadala masu divās vienādās daļās cepampannās un cep 35-40 minūtes.
7.
Ļauj pilnībā atdzist – vismaz 2 h vai pa nakti.
8.
Puto saldo krējumu.
9.
Citā bļodā saputo krēmsieru ar pūdercukuru, tad pievieno saputotu saldo krējumu un citrona sulu un iemaisa.
10.
Liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
11.
Ja kūkas pamatnei ir izveidojusies spicīte, to nogriežam plakanu.
12.
Kārto kūku - liek pamatni, smērē krēmsieru, tad zemeņu zapti. Tad atkal liek pamatni un atkārto darbības.
13.
Pēc pēdējās pamatnes liek atlikušo krēmsiera masu un nedaudz uz sāniem. Liek kūku ledusskapī uz 1-2 stundām pirms dekorēšanas.
14.
Dekorē ar svaigām zemenēm.