Sparģeļu un puravu salāti

Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

300 g puravi
400 g sparģeļi
3 olas WELL DONE
2 ēd.k. Dižonas sinepes
1 ēd.k. baltvīna etiķis
3 ēd.k. olīveļļa
2 ēd.k. kaperi
20 g maurloki
3 g sāls
2 g melnie pipari

Pagatavošana

1.
Novāra olas. Puravus nomazgā, nogriež nost zaļos kātus un pārgriež gareniski uz pusēm.
2.
Piepilda katlu ar ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
3.
Pievieno puravus un vāra uz lēnas uguns 3 minūtes.
4.
Pievieno sparģeļus un turpina vārīt vēl apmēram 3 minūtes, līdz sparģeļi un puravi ir mīksti, bet joprojām saglabājuši zaļo krāsu.
5.
Pārliek sparģeļus un puravus ledusaukstā ūdenī, lai tie atdziest, pēc tam nosusina un izkārto uz šķīvja.
6.
Bļodā sajauc sinepes, vīna etiķi un olīveļļu.
7.
Sparģeļiem un puraviem ar karoti pārlej pāri mērci.
8.
Virsū uzliek uz pusēm pārgrieztas olas un pārkaisa ar sasmalcinātiem kaperiem un maurlokiem. Bagātīgi apkaisa ar sāli un pipariem.