Sparģeļu krēmzupa

Kopējais laiks:
1 h
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g sparģeļi
250 ml vistas buljons
5 g ķiploki
35 g spināti
¼ citrons
40 g šalotes sīpoli
2 g sāls
2 g pipari
2 gab. timiāna zariņi
50 g saldais krējums
20 g eļļa cepšanai
10 g zaļumi dekorēšanai

Pagatavošana

1.
Sparģeļus nomazgā un nomizo, galotnes nogriež un atstāj vēlākam.
2.
Pārējo sagriež lielos gabalos.
3.
Šalotes sīpolus un ķiplokus smalki sagriež.
4.
Katlā ar sakarsētu eļļu liek sīpolus un apcep, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
5.
Pievieno ķiplokus un timiānu.
6.
Pievieno sparģeļus, nedaudz apcep un aplej ar buljonu.
7.
Uzliek vāku un samazina uguni, atstāj vārīties uz 10 minūtēm.
8.
Kad sparģeļi ir mīksti, pielej saldo krējumu un uzvāra.
9.
Noņem no uguns un sablendē kopā ar spinātiem līdz vienmērīgai konsistencei.
10.
Pievieno citronu sulu, sāli un piparus.
11.
Atsevišķā katlā uzvāra ūdeni un noblanšē sparģeļu galotnes 2 minūtes, pēc tam nokāš.
12.
Zupu lej bļodā un pasniedz ar sparģeļu galotnēm un zaļumiem.
13.
Šai zupai piestāvēs arī kāds cietais siers, ko var pasniegt sarīvētu kopā ar zaļumiem.