Šokolādes muss ar dzērveņu mērci

Kopējais laiks:
5 h 30 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
5 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

75 g tumšās šokolādes
2 olas WELL DONE
1,5 ēdamkarotes cukura
125 ml saldā krējuma
1 ēdamkarote kakao
25 g ruma
100 g saldētu dzērveņu
20 g cukura

Pagatavošana

Ogu mērcē dzērveņu vietā var izmantot arī avenes, ķiršus, zemenes vai jebkuras citas ogas, kas iet pie sirds, gan svaigas, gan saldētas. Gatavojot šo desertu iesakām izmantot brīvos turēšanas apstākļos dētas vistu olas, tām būs vislabākā garša un kvalitāte!
1.
Dzērvenes atkausē. Katliņā izkarsē ar 40 g cukura un atdzesē.
2.
Šokolādi izkausē ūdens peldē.
3.
Olu dzeltenumus atdala no baltuma. Dzeltenumiem pievieno 2 ēdamkarotes cukura, baltumam – 1 ēdamkaroti cukura. Olu dzeltenumus kopā ar rumu izkarsē ūdens peldē, līdz konsistence kļūst gaisīga un olas ir gaiši dzeltenas.
4.
Uzputo olu baltumu stingrās putās.
5.
Atsevišķā bļodā viegli uzputo saldo krējumu.
6.
Nepārtraukti maisot, olu dzeltenumiem lēnām pievieno šokolādi. Šokolādei un olām jābūt vienādā temperatūrā!
7.
Pie masas pievieno kakao, izmaisa. Trīs daļās pievieno uzputotu saldo krējumu, iecilā.
8.
Pie masas pievieno olu baltumu 3 daļās, iecilā.
9.
Atstāj uz nakti ledusskapī.