Šis deserts atsauc atmiņā bērnību. Maigs un šokolādīgs, to var pasniegt ar musli, ogām, drupinātiem cepumiem. Šokolādes Cremeux jāpagatavo vismaz 8 stundas pirms pasniegšanas.
1.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru.
2.
Uzkarsē pienu ar saldo krējumu, pusi pārlej saputotajiem olu dzeltenumiem un atlej atpakaļ katliņā.
3.
Turpina karsēt 2 minūtes, nepārtraukti maisot.
4.
Pārlej karsto masu pāri sasmalcinātai tumšajai šokolādei, tā iegūstot viendabīgu masu.
5.
Pārklāj ar pārtikas plēvi, to piespiežot pie masas, un atdzesē ledusskapī vismaz 8 stundas pirms lietošanas.
6.
Sakarsē ēdamkaroti karstā ūdenī, un veļ krēmu kā saldējuma bumbiņu.
7.
Pasniedz ar iecienītāko ievārījumu, sasmalcinātiem cepumiem, musli un ogām.